Вітаю Вас Гість | RSS

.

Головна » 2012 » Липень » 31 » Пленер художників «Стрийська палітра»
20:34
Пленер художників «Стрийська палітра»
Перший всеукраїнський пленер художників «Стрийська палітра»

З 14 по 21 липня в місті Стрию, в рамках Всесвітнього фестивалю українських кредитних спілок вперше, проходив 1-й всеукраїнський пленер художників «Стрийська палітра» ім. Івана Хандона на який було запрошено 27 кращих митців з України з Одеси, Херсона, Донецька, Полтави, Львова, Ів.-Франківська та інш... Знаково є те , що 8 з них є дійсними членами Національної спілки художників України. Головна мета пленера: змалювання краси м.Стрия та Карпатського краю. Звичайно мешканцям нашого міста було цікаво подивитись на себе та своє місто зі сторони іменитих гостей. Побачити, якими художники бачать і змалювали наше місто. Адже більшість з них мають в своєму творчому доробку тисячі картин, а за плечима не один десяток міжнародних виставок. Іх твори експонуються по цілому світу: в Китаї, Японії, Канаді, Америці, Англії, Німечинні і т. д.. Детальніше про склад учасників та програму їхньої праці можна читати на сайті: www.wfucu.org.ua.
Художники проживали в гуртожитку ВХПТУ № 16, яке люб’язно надав директор Олег Капало, а також на базі села Дубино в Карпатах. В планах заходів була поїздка в м.Моршин, зустріч з міським головою п.Русланом Ільницьким, поїздка в с. Корчин на відкриття меморіальної дошки відомого художника-патріота Івана Хандона. За тиждень часу кожен з митців створив по 2 картини, які демонструвались 21 липня в Народному Домі на благодійній виставці-продажі.
Нарівні з відомими митцями у пленері брали участь і 5-наших земляків, членів мистецького обєднання «Стрий Ко»: Ігор Мельник, Юрій Бандера, Роман Берездецький, Мирон Довганич, Олег Софілканич. Приємно також відмітити, що головою журі було обрано стриянина з світовим імям-Ігора Завозіна. Він разом з іншими членами журі (Сидорак Богдан-депутат Льв. Обл.. ради, Олег Капало-директор ВХПТУ №16, Довгун Володимиром-митець з Косово і онукою І. Хандона-Тетяною Хандон-мистецтвознавцем) і визначили кращі роботи пленера. В номінації «Малюємо Стрий» кращою визнали картину Оксани Іванюк з м. Пирятин Полтавської обл. другою стала робота в стилі модернізм Ряски Петра з Закарпаття, і третім в цій номінації, суворе, але справедливе журі віддало перевагу львів’янці, студентці Академії мистецтв, Софії Зайченко. Натомість в номінації «Карпати» тон задавали стрияни. Відповідно кращою роботою було визнано роботу стриянина Олега Софілканича, другою- Юсип»юк Михайла з Івано-Франківська, і третім в цій номінації став знову таки наш земляк –викладач гімназії ім.. Шептицького-Довганич Мирон. Переможці отримали грошові премії з рук голови наглядової ради кредитної спілки «Вигода» Петра Маковського. Всім іншим учасникам члени журі вручили дипломи всеукраїнського пленера.
Юрій Комарницький, голова оргкомітету пленера відмітив: «Родзинкою пленера стало те, що талановиті діти, а рівно і звичайні стрияни змогли взяти майстер клас з живопису прямо на вулицях міста у іменитих художників.» Одночасно він подякував всім організаціям, та підприємствам, які допомогли в реалізації цього мистецького проекту. І висловив надію, що такий пленер стане традиційно, щорічним. Допоможе показати красу Стрия всій Україні і світові.
Ініціатор та головний меценат пленеру: Кредитна спілка «Вигода», м.Стрий
Партнери проекту: Всеукраїнська громадська організація «Центр прав людини «Громадська ініціатива», Творче об’єднання « Арт-Простір», Вище художнє училище м.Стрия (ВПХУ №16), мистецьке об’єднання «Стрий-КО», Львівська обласна рада та Львівська обласна державна адміністрація, Стрийська міська рада, Стрийська районна державна адміністрація та Стрийська районна ради, громадські організації м.Стрия, області та України.
Медіа-партнери: Телерадіокомпанія «Лан», радіо «Стрий-ФМ», газети «Фортуна», «Гомін Волі». « Рідне поле», 5 канал інформаційний.
Юрій Комарницький




Картина переможця в номінації «Карпати» стриянина Олега Софілканича «Водоспад»



Оксана Іванюк володар першої премії в номінації «Стрий» з своїми картинами і переможною картиною "Вечірня»



Учасники пленера в Моршині

Фото з пленеру можна переглянути тут
Категорія: Головна | Переглядів: 2126 | Додав: kopen | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Новини
[31.07.2012][Головна]
Пленер художників «Стрийська палітра» (0) З 14 по 21 липня в місті Стрию, вперше проходив всеукраїнський пленер художників «Стрийська палітра» ім. Івана Хандона на який було запрошено 27 кращих митців з України з Одеси, Херсона, Донецька, Полтави, Львова, Ів.-Франківська та інш...
Форма входу
Твори по авторах
Пошук
Календар
«  Липень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Друзі сайту
СтрийПорт - каталог сайтів Стрийщини s

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Покажіть друзям!
Знайшли помилку? Виділіть та тисніть Ctrl+Enter, або ж не триндіть багато! Система Orphus